نکات مهم برای آمادگی امتحانات ابتدایی
نکات مهم برای آمادگی امتحانات ابتدایی

فصل امتحانات نزدیک است و والدین دانشآموزان دغدغۀ امتحانات را دارند. به خصوص دانشآموزان ابتدایی که در ابتدای راه تحصیل هستند و شاید حتی امتحان، برای دانشآموز ابتدایی خیلی ملموس و قابل درک نباشد؛ به همیندلیل والدین هنگام امتحانات ابتدایی نقش تاثیرگذاری دارند. بهتر است از همان ابتدای ورود دانشآموز به مدرسه ابتدایی مفهوم امتحان را برای دانشآموز توضیح دهید، دانشآموز باید چرایی وجود امتحان را درک کند، بداند که امتحان دادن برای این است که مطمئن شویم درس را خوب یادگرفتهایم. زمانی که دانشآموز مفهوم امتحان را خوب درک کند، برای درس خواندن و امتحان دادن مقاومت نمیکند و همین درک، سبب میشود امتحانات را راحتتر پشت سر بگذارند.
چگونه دانشآموز ابتدایی را برای امتحان آماده کنیم؟
والدین گرامی، سعی کنید دانشآموز از همان ابتدای سال تحصیلی مطالب را به خوبی یادبگیرد، اجازه ندهید مطالب درسی روی هم انباشته شود. مطالب درسی باید به آرامی و کمکم وارد ذهن دانشآموز شود تا ذهن دانشآموز، یکباره بمباران اطلاعاتی نشود. ذهن دانشآموز ابتدایی نباید با انباشتی از اطلاعات سنگین شود و دانشآموز تحت فشار روحی قرار بگیرد. بهتر است برای دانشآموز برنامهریزی درسی انجام دهید و دانشآموز را در یادگیری قدم به قدم همراهی کنید، همراهی والدین با دانشآموز ابتدایی، سبب دلگرمی و صمیمیت میان فرزند و والدین میشود و از سوی دیگر سبب میشود، شما متوجه شوید فرزندتان چه مشکلاتی در یادگیری دارد و در رفع این مشکلات به فرزندتان کمک کنید.
موارد موثر در زمان امتحانات
یکی از مهمترین مواردی که باید به آن توجه کنید تغذیه دانشآموز ابتدایی است، حتماً توجه داشته باشید که مواد مغزی و پرانرژی و البته سالم به بدن دانشآموز برسد، در فصل امتحانات بسیار اهمیت دارد که موادی مانند گوشت و تخم مرغ، لبنیات، میوه و سبزی تازه به بدن دانشآموز برسد به ویژه دانههای مغذی مانند گردو، بادام و پسته که انرژی لازم را جهت سوخت و ساز به مغز دانشآموز میرساند، به خاطر داشته باشید دانشآموز هم زمانی که درس میخواند، مانند یک ورزشکار نیاز به تغذیه مناسب دارد.
یادتان باشد این که از دانشآموز ابتدایی فقط توقع داشته باشیم به خوبی امتحانات را پشت سر بگذارد کافی نیست، بلکه باید راه را برای او هموار کنیم. داشتن یک فضای اختصاصی برای مطالعه توقع زیادی نیست، بهتر است دانشآموز در یک اتاق با نور کافی به درس خواند مشغول شود، به دور از سر وصدا و هرگونه مزاحمت بتواند درس بخواند. حتما اتاق را مرتب کنید زیرا نظم و انضباط در اتاق سبب آرامش ذهنی میشود و دانشآموز بهتر میتواند تمرکز کند و درس بخواند.
اهمیت نمونه سوالات امتحانی
سعی کنید دانشآموز ابتدایی را به حال خود رها نکنید، شما به عنوان والدین باید بدانید فرزندتان در کدام درس ضعف دارد و در کدام درس قویتر است و براساس نقاط ضعف و قدرت فرزندتان برای او یک برنامهریزی مناسب داشته باشید و هرگز فرزندتان را به دلیل ضعف در یادگیری یک یا دو درس سرزنش نکنید و یا تحت فشار قرار ندهید، سرزنش کردن و یا فشار روحی و روانی نه تنها به دانشآموز کمک نمیکند بلکه نتیجۀ برعکس خواهد داشت.
زمان درس خواندن نیز از اهمیت فراوانی برخوردار است، بهتر است زمان یادگیری طولانی نباشد و دانشآموز با فواصل منظم و استراحت درس بخواند، به عنوان مثال هر ۴۵ دقیقه یک استراحت داشته باشد و هنگام استراحت از جایش بلند شود و کمی جابجا شود تا خستگی بدن از بین برود. در فاصلۀ استراحت بهتر است که آبمیوه یا دانههای مغذی مصرف کند تا انرژی مغز را تامین کند.
از ابتدای ورود دانشآموز به مدرسه سعی کنید، دانشآموز را به زود خوابیدن عادت دهید، خواب کافی و مناسب سبب رشد بدن و تقویت سیستم ایمنی میشود، استراحت به مغز کمک میکند، آمادگی بیشتری جهت یادگیری مطالب داشته باشد، پس بهتر است دانشآموز عادت کند و شبها زود بخوابد، همین طور شبهای امتحان به هیچ وجه بیدار نباشد.
زمانی که شما از دانشآموز انتظار دارید به بهترین وجه امتحانات را پشت سر بگذارد، پس باید شرایط را برای او فراهم کنید، به خاطر داشته باشید که درس خواندن برای امتحان به تنهایی کافی نیست، علاوه بر مواردی که در بالا توضیح داده شد، بهتر است دانشآموز با فضای امتحان آشنا شود، زمانی که دانشآموز با سوالات امتحانی آشنا شود، بهتر میتواند از پس امتحان برآید. ممکن است نتواند سوالات امتحانی را به خوبی حل کند و شما متوجه میشوید که دانشآموز کدام مبحث را به خوبی درک نکرده است، اگر هم به خوبی بتواند سوالات را حل کند با آمادگی بهتری سر امتحان حاضر میشود، به همین دلیل به شما والدین گرامی توصیه میکنیم از این فرصت استفاده کنید و مطمئن باشید حل کردن سوالات امتحانی سال گذشته یک امتیاز محسوب میشود.